Ga naar hoofdinhoud

Alcoholtester voor bedrijven

alcoholtester voor bedrijven

Omdat alcohol op de werkvloer iet hoort

Is het u wel eens overkomen dat uw medewerkers of collega’s met een slok op hun werk op kwamen? We hopen het niet voor u. Maar in branches waar de werkdruk hoog ligt, of waar het werk toch wel veel persoonlijke stress kan opleveren, is die kans soms best wel aanwezig. Ook in bedrijven waar het ‘stoere mannen gehalte’ wat hoog ligt, neemt men het met alcohol op de werkvloer soms ook niet zo nauw. Als u als ondernemer eens kennismaakt met de alcoholtester voor bedrijven, heeft u een stok achter de deur om uw medewerkers te waarschuwen voor het gebruik van alcohol tijdens het werk. En in het ergste geval kunt u de alcoholtester ook echt inzetten om mensen te controleren op alcoholgebruik.

Meer veiligheid in bedrijven

Het testen op alcohol en drugs op de werkvloer is voor een paar sectoren wettelijk geregeld en als het aan het kabinet ligt gaat dit binnenkort ook gelden voor de chemische industrie. In deze bedrijfstak is het gebruikelijk dat er bij de ingang gecontroleerd wordt op alcohol en/of drugs. En met nieuwe wetgeving krijgen veiligheidsinspecteurs meer vrijheden om ook op de werkvloer controles uit te voeren met onder andere een alcoholtester voor bedrijven.

Alcoholtesters sociaal inzetten

Een alcoholtest kan belerend overkomen, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Alcoholtesters zijn in eerste instantie bedoeld om mensen aan het denken te zetten over hoeveel alcohol normaal is en hoeveel niet. Mensen drinken vaak veel meer dan ze zelf in de gaten hebben. Met een alcoholtest zorgt u voor een stukje bewustwording bij uw werknemers.

Het gebruik van alcoholtesters

Een alcoholtester voor bedrijven kunt u zowel huren als kopen. Als u ze koopt, kunt u ze meerdere keren inzetten. U hoeft dan enkel het mondstuk te vervangen. Als u ze huurt, kunt u de testers na gebruik tegen een gereduceerd bedrag alsnog aanschaffen. U kunt natuurlijk ook eerst incidenteel een keer een alcoholtester inzetten om te kijken of het voor u werkt. Het nut ervan is inmiddels in ieder geval al ruimschoots aangetoond.

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan gerust contact met ons op.

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion
Back To Top