Ga naar hoofdinhoud

De leukste kersttradities op een rij

kersttradities

Wat zijn de leukste kersttradities in Nederland?

Voor de meeste Nederlanders is kerstmis het leukste feest van het jaar. Gezellig met familie en vrienden leuke dingen doen, zoals lekker eten, drinken en spelletjes doen. Deze feestdagen staan volledig in het teken van samen zijn, samen vieren en samen genieten. Maar bij kerstmis horen ook een aantal tradities. Wellicht kunt u er zelf al een aantal noemen. In dit blog behandelen wij de leukste kersttradities om u een beeld te geven wat wij Nederlanders graag doen tijdens deze feestdagen. Wie weet zit uw traditie erbij of doet u inspiratie op voor nieuwe gebruiken rond kerst.

Samen de kerstboom versieren

Het begrip dat centraal staat tijdens kerst is: samen. Dus wat is er nu leuker dan samen de kerstboom versieren? Deze traditie is bij veel Nederlanders onmisbaar.

Kerstkaarten sturen

Wat ook niet mag ontbreken tijdens de kerst, is het sturen van kerstkaarten naar familie, vrienden en kennissen. Met deze kaarten wenst u iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar toe. Vroeger werden kerstkaarten nog massaal met de hand gemaakt en per post verstuurd. Tegenwoordig maken en versturen steeds meer mensen hun kerstkaarten online. Dit kost minder tijd en moeite en de boodschap blijft hetzelfde.

Gourmetten

Wat de favoriete bezigheid van Nederlanders is tijdens kerst? U raadt het wellicht al, dat is natuurlijk het gourmetten! Gezellig met zijn allen aan tafel rond het gourmetstel met een eigen gevuld pannetje. Een leukere manier van eten is er niet.

De ultieme kerstfilm: Home Alone

Het kijken naar kerstfilms is ook een kersttraditie voor veel Nederlanders. En dan mag de film Home Alone natuurlijk niet ontbreken. De verschillende delen van Home Alone blijven favoriet.

Het kerstpakket

Voor iedereen die het hele jaar hard gewerkt heeft, zijn de feestdagen toch altijd lekker ontspannend. Het leuke hierbij is dat u vaak nog een extraatje krijgt van uw werkgever, namelijk een kerstpakket! Kerstpakketten zijn één van de leukste kersttradities. Ze worden gevuld met lekkernijen, drankjes en andere artikelen waarmee uw werkgever u wilt bedanken voor uw inzet van het afgelopen jaar.

Welke kersttradities vindt u het leukst? Laat het ons weten via het contactformulier.

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion
Back To Top