Ga naar hoofdinhoud

Muziek in het café: hoe werkt dat?

Muziek in het cafe

Muziek in het café

Wanneer je naar het café gaat staat er vanzelfsprekend muziek op. Meestal denken we hier niet eens over na. Toch komt er veel meer kijken bij muziek afspelen in het café dan even een Youtube afspeellijst op te zetten. Zo zijn er speciale muziekcomputers en zijn er regels waar de café-eigenaar zich aan moet houden. Wij leggen je graag uit hoe dit nu precies werkt.

Een muziekcomputer

Horecaondernemers kunnen ervoor kiezen een eigen computer aan te schaffen en zelf muziek af te spelen vanaf bijvoorbeeld iTunes. Een veel makkelijkere en veelgebruikt oplossing is het aanschaffen van een muziekcomputer in het café. Je koopt dan een muziekcomputer met gebruiksvriendelijke software, waarop je kunt kiezen uit miljoenen verschillende nummers. Vaak betaal je hier een vast bedrag per maand voor.

Vergoeding voor muziek afspelen

Op wat voor een computer je de muziek ook afspeelt, het afspelen van muziek is nooit gratis. Er zijn namelijk verschillende partijen die vergoedingen dienen te ontvangen voor het afspelen van muziek in een café. Deze partijen zijn: Buma, Sena en Videma. Je mag dus niet zomaar een muziekdienst als Spotify gebruiken in het café.

Het volume

Ook over het volume van muziek in het café is nagedacht. Zo is er bijvoorbeeld een maximaal geluidsniveau. Dit maximale niveau is afgestemd op de direct omgeving van het café. Meestal ligt dit bij cafés tussen de 80 en 100 decibel. Wordt dit limiet overschreden? Dan kunnen daar consequenties aan zitten, zoals een verplichte limiteer die is afgesteld op een bepaald geluidsniveau.

Vond je dit leuk om te lezen? Lees dan ook eens onze andere artikelen. Heb jij nog een ander onderwerp waar je meer over wil weten? Laat het ons dan vooral weten! Wij schrijven er graag over!

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top