Wat doet een evenementenbeveiliger?

In ons kleine Nederland worden er veel festivals gehouden. Om al deze festivals goed te kunnen laten verlopen, is er beveiliging nodig. Als evenementenbeveiliger houd je toezicht op bezoekers. Hierbij is preventief ingrijpen van belang. Om problemen te voorkomen, moeten evenementenbeveiligers vroegtijdig kunnen inschatten wanneer er mogelijke risico’s opspelen en de sfeer op het festival kan omslaan. Over welke eigenschappen moet een goede evenementenbeveiliger dan beschikken? Wij geven je de 5 belangrijkste eigenschappen in dit blog!

De 5 eigenschappen van een goede evenementenbeveiliger

Over welke eigenschappen moet een goede evenementenbeveiliger beschikken? Dit zijn de 5 belangrijkste:

  1. Representativiteit: als evenementenbeveiliger representeer je het evenement. Het is belangrijk dat een evenementenbeveiliger een vriendelijke uitstraling en een gastvrije aanpak heeft. Hierdoor voelen bezoekers zich welkom.
  2. Respectvol zijn: naast dat een vriendelijke en gastvrije benadering ervoor zorgt dat bezoekers zich welkom voelen, geldt dit ook wanneer een evenementenbeveiliger zich respectvol gedraagt naar andere mensen. Een evenementenbeveiliger moet altijd beleefd blijven, ook wanneer er problemen spelen. Goede communicatieve- en sociale vaardigheden zijn dus een pré.
  3. Daadkracht: mochten er problemen zijn, dan moet je als evenementenbeveiliger kunnen optreden. Snel ingrijpen is belangrijk. Hierbij moet je overwicht en daadkracht tonen, terwijl je respectvol met andere mensen om blijft gaan.
  4. Weerbaarheid: bezoekers zijn niet altijd even leuk en gezellig. Er kunnen op een evenement altijd vervelende bezoekers tussen lopen. Als evenementenbeveiliger moet je fysiek en mentaal weerbaar zijn om hier goed mee om te kunnen gaan. Wanneer het tegenzit, moet je snel kunnen schakelen en doorbijten als het nodig is.
  5. Teamspeler: als evenementenbeveiliger ben je een echte teamspeler. Iedere evenementenbeveiliger heeft een eigen taak en verantwoordelijkheid, maar uiteindelijk zorg je er met elkaar als team voor dat een evenement goed verloopt. Een goede samenwerking is hierbij erg belangrijk.

Wat kan een evenementenbeveiliger voor jouw evenement betekenen?

Heb jij evenementenbeveiliging nodig voor jouw evenement? Zorg er dan voor dat je evenementenbeveiligers inhuurt die over deze 5 eigenschappen beschikken. Op deze manier kan je een geslaagd evenement opzetten waarbij iedereen het naar de zin heeft. Dat is toch waar je het als organisator voor doet!

Heb je nog vragen over evenementenbeveiliging? Dan kun je contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *