Ga naar hoofdinhoud

3 tips voor het organiseren van een familiedag

Maak er een geslaagd feest van!

Het organiseren van een familiedag is geen eenvoudige opgave. Je moet immers aan heel veel dingen denken. Van de activiteiten, tot een leuke locatie van de familiedag, je moet overal rekening mee houden. Maar maak je geen zorgen, want in dit blog inspireren we je met leuke ideeën voor een familiedag!

Tip 1: maak een plan

De eerste tip voor het organiseren van een geslaagde familiedag, is om een plan te maken. Het organiseren van de dag wordt namelijk een stuk makkelijker als je al een aantal belangrijke dingen vastgelegd heb. Zo is het belangrijk om de volgende dingen alvast vast te leggen:

  • Van hoe laat tot hoe laat gaat de dag duren. Dan weet je of je bijvoorbeeld ook ontbijt, lunch en diner moet regelen.
  • Wanneer vindt de familiedag plaats? Als je dit weet, kun je ook al contact opnemen met iedereen uit de familie om te kijken of ze die dag beschikbaar zijn.
  • Hoeveel mensen doen er mee? Voordat je plannen kunt maken, moet je eerst weten hoeveel mensen kunnen komen.
  • Wat zijn de leeftijden van de deelnemers? Wat is de leeftijd van het oudste en het jongste lid van je familie? Hier moet je rekening mee houden bij het organiseren van de familiedag.
  • Is iedereen in staat om te reizen? Het kan zo zijn dat sommige mensen niet (ver) kunnen reizen. Daar moet je rekening mee houden.

Tip 2. De locatie van de familiedag

Als je alles van tip 2 op een rij hebt gezet, kun je op zoek gaan naar een locatie. Je weet nu waar je ongeveer naar op zoek bent, en waar de locatie aan moet voldoen. Er zijn locaties die gespecialiseerd zijn in het organiseren van leuke activiteiten voor bijvoorbeeld familiedagen, vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes. In veel gevallen kunnen die je ook helpen met tip 3…

Tip 3. Een leuke activiteit

Tip 3 is namelijk het kiezen van een leuke activiteit waar iedereen aan mee kan doen. Hierbij moet je ook weer rekening houden met de factoren die je tijdens stap 2 vastgesteld hebt, zoals de leeftijd van de deelnemers. Wij zetten alvast een paar ideeën op een rij om je te inspireren:

  • Touren met een uniek voertuig zoals een kever, solex of segway
  • Een escaperoom
  • Crossen met een buggy
  • Dropping met een unieke twist, zoals een limousine
  • Kookworkshop
Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion
Back To Top