Ga naar hoofdinhoud

Op vakantie in Nederland tijdens de corona crisis

De leukste plekken om in Nederland op vakantie te gaan

Met de laatste corona persconferentie is aangekondigd dat de maatregelen een klein beetje gaan versoepelen. Per 1 juni mogen musea, horeca en bioscopen weer open voor een klein aantal bezoekers. Dat is natuurlijk heel erg fijn! Maar nu de zomer steeds dichterbij komt ligt ook de zomervakantie in het verschiet. De grote vraag is natuurlijk: kunnen we naar het buitenland op vakantie? Natuurlijk hangt dat af van wat andere landen gaan doen. Houden zij hun grenzen dicht? Of gaan ze toerisme toelaten? Met al deze onzekerheden lijkt een vakantie naar het buitenland niet handig. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke plekken in Nederland waar je lekker vakantie kunt vieren. In dit artikel lees je leuke ideeën voor vakanties in Nederland.

Texel

Denk je aan vakantie in Nederland, dan denk je aan de Waddeneilanden. Texel is mijn persoonlijke favoriet en ik kom er het liefst ieder jaar wel een weekendje. Het is een heerlijk rustig eiland, en toch is er meer dan genoeg te doen. Aan Texel alleen al zou ik al een hele blog kunnen weiden (en misschien doe ik dat ook nog wel een keer). Nu zet ik vast mijn persoonlijke favoriete activiteiten op Texel voor je op een rij:

  • Heerlijk uitwaaien op het strand
  • Kibbeling eten
  • Een bezoekje aan het Juttersmuseum
  • Lekker fietsen
  • Echte Texelse biertjes proeven
  • Een drankje drinken in een strandtent zoals Kaap Noord, paal 17 aan zee en paal 9. Uiteraard is het tijdens de corona crisis wel handig om voorafgaand aan je bezoek te resereren

Meer dan genoeg te doen op Texel dus! Wordt dit jouw volgende vakantiebestemming?

Op safari in Nederland

Wist je dat je ook in Nederland op safari kunt? Namelijk bij de Beekse Bergen! Momenteel is het park nog gesloten voor bezoekers, maar je kunt er wel overnachten tussen de wilde dieren. Je logeert in het safari resort tussen de zebra’s en de giraffen. Je mag zelf kiezen: overnacht je liever aan de savanne of aan de leeuwen vlakte? Zeker nu de dag gasten nog niet welkom zijn vanwege de corona crisis lijkt deze vakantie me een hele bijzondere ervaring!

Vakantie vieren op het water

Met de huidige anderhalve meter samenleving is het natuurlijk lastig om leuke activiteiten te bedenken om te doen tijdens je vakantie. Het wordt bijvoorbeeld moeilijk om een plek op een terrasje te pakken te bemachtigen nu er maar zo weinig mensen bij elkaar mogen zitten. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke dingen die je wél kunt doen, met een bootje varen bijvoorbeeld! In Nederland zijn er genoeg vakantiehuisjes te vinden waar je voor een week een bootje bij krijgt, bijvoorbeeld aan het Ijsselmeer en het Markermeer. Per boot bezoek je dan de toeristische hotspots van Nederland, zoals Volendam en Hoorn. Of vaar met een bootje van Zaandam naar de Zaanse Schans! Op het water heb je sowieso genoeg afstand van de mensen om je heen.

Wandelen op de Veluwe

Houd je van wandelen? Overweeg dan eens een vakantie naar de prachtige Veluwe. Hier vind je meer van 25 van de mooiste wandelroutes. Onderweg zie je everzwijnen, edelherten en allerlei soorten vogels. Ook met de welbekende gratis witte fietsen kun je dit prachtige natuurgebied op eigen houtje verkennen. Ben je benieuwd wat er zich op de Veluwe eigenlijk allemaal onder het aardoppervlak afspeelt? Neem dan eens een kijkje bij het Museonder. Voor kunstliefhebbers is het Kröller-Müller museum absoluut een bezoekje waard.

Zuid-Limburg

Ook in het zuidelijkste puntje van ons land kun je een heerlijke vakantie doorbrengen. In het heuvelachtige landschap rondom Valkenburg waan je je echt even in het buitenland. Bezoek ook eens de kasteelruïne en de mergelgrotten in dit historische dorpje. En wist je dat je vanaf het dorpje Simpelveld een ritje kunt maken in een nostalgische Stoomtrein? Ook het centrum van Maastricht kun je nog steeds bezoeken ondanks de corona crisis. Weliswaar met looplijnen en aangegeven looprichtingen, maar dat mag de pret niet drukken.

De leukste vakantiehuisjes

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je naartoe gaat in Nederland. Overal is wel wat leuks te beleven! Wil je er écht een speciale vakantie van maken? Huur dan een bijzonder vakantiehuisje. Ik kwam op mijn zoektocht al een aantal leuke opties tegen zoals:

Genoeg te doen in Nederland

Het is natuurlijk jammer dat we dit jaar waarschijnlijk niet naar het buitenland op vakantie kunnen. Maar dit is een mooie kans om ons eigen land eens wat beter te leren kennen. Weet jij al wat je gaat doen deze zomer? Laat het me weten in de comments!

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top