Ga naar hoofdinhoud

Vier films die je gezien moet hebben

filmtips

Filmtips voor tijdens de coronacrisis

Inmiddels gaan we de zesde week in waarin we vanwege de coronamaatregelen zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Ik kan me voorstellen dat de verveling inmiddels flink is toegeslagen. Daarom verzamelde ik voor dit blog de leukste films en series die je thuis kunt gaan kijken!

Huur films bij je lokale bioscoop of filmhuis

Wist je dat veel bioscopen en filmhuizen tijdens deze corona maatregelen films aanbieden die je thuis kunt kijken? Dat is de ideale manier om je lokale filmhuis of bioscoop te steunen. Zoek eens op internet welke filmhuizen en bioscopen er bij jou in de buurt online films verhuren en geef hen een steuntje in de rug.

Film: The Platform / El Hoyo

De Spaanse film ‘the platform’, originele titel: el hoyo, verscheen precies op het juiste moment op Netflix. Deze originele spannende film gaat over een verticale gevangenis. Iedere dag wordt er op de bovenste verdieping een feestmaal klaargemaakt en op een platform gezet dat alle verdiepingen langs gaat. Op iedere verdieping is een cel met twee gevangenen die twee minuten lang zoveel mogen eten als ze willen. De film benadrukt de duistere kant van de mensheid in een tijd waarin we massaal blikgroente en wc papier hamsteren. Dit is nu al mijn favoriete film van 2020! Toch wil ik een waarschuwing geven: deze film is niet voor mensen met een zwakke maag. Kannibalisme en een hoop ranzigheid spatten van het scherm af. Maar het is een film die je aangrijpt en die aanzet tot nadenken, een absolute aanrader dus!

filmtips

Film: Midsommar

We blijven even bij de gruwelijke films op Netflix met mijn volgende aanrader: Midsommar. Deze Zweedse film is even angstaanjagend als dat hij opwekkend is. De film volgt een liefdeskoppel dat samen met wat vrienden naar Zweden vertrekt om daar in een sprookjesachtige commune terecht te komen, waar ze het midzomernachtfestival gaan vieren. De prachtige serene beelden wisselen zich in hoog tempo af om plaats te maken voor de meest gruwelijke taferelen. Deze horrorfilm presenteert zich als een relatiedrama, de meeste scènes spelen zich af op klaarlichte dag en daarmee is Midsommar anders dan alle andere horrorfilms die ik eerder heb gezien. Dit pareltje wil je niet missen.

filmtips

Film: Jojo Rabbit

Jojo Rabbit verscheen op 2 januari 2020 op het witte doek. In deze lieve, komische en meeslepende film ontmoeten we een zachtaardig tienjarig jongetje dat net lid is geworden van de Hitler-Jugend. Zijn denkbeeldige vriendje is een zeer komische, puberale versie van Hitler. Taika Waititi, de regisseur van deze film, vertolkt de rol van Hitler met verve. Wanneer Jojo steeds meer zijn vertrouwen in Hitler begint te verliezen omdat hij met eigen ogen ziet wat voor gruwelijkheden de nazi’s aanrichten, zet zijn denkbeeldige vriendje alles op alles om hem te manipuleren. Maar uiteindelijk ontdekt Jojo toch hoe de wereld écht in elkaar zit. Deze ontroerende en bovenal grappige film is een fantastische manier om weer een avond op de bank door te komen!

filmtips

Serie: Chernobyl

De HBO-serie Chernobyl werd wereldwijd zeer positief ontvangen, behalve in Rusland natuurlijk. Deze vijfdelige miniserie vertelt het waargebeurde verhaal over de kernramp die plaatsvond in een kernreactor vlakbij het Oekraïense dorpje Pripjat. We zien hoe deze kernramp ernstig wordt gebagatelliseerd door de leiders van de Sovjet-Unie, en de heldhaftige wetenschappers proberen om de schade te beperken. Wat mij betreft is dit een van de beste series die recentelijk is uitgekomen.

filmtips

Filmtips in corona tijd

Nu er in deze vreemde periode niet veel meer te doen is dan op de bank hangen en films kijken, hoop ik dat je je met deze topfilms voorlopig nog wel even vermaakt. Heb jij nog leuke filmtips? Laat het me weten in de comments!

Latest Articles
4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

21 juni 2022

Uitje tuincentrum

Waarom je vandaag nog een uitje tuincentrum wilt Wil jij er ook weer een keer lekker op uit? Dat begrijpen…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top