Ga naar hoofdinhoud

Tips tegen de corona-verveling

thuis corona

Blijf je thuis vanwege corona? Dit kun je nog wél doen!

We zijn in gekke tijden beland door het coronavirus, daar kan niemand omheen. Het WC papier en de paracetamol vliegen de winkels uit, evenementen worden afgelast, attracties zijn gesloten en het kabinet vraagt de Nederlanders om zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor veel mensen is dat best even wennen. Want wat kun je nog wel als je niet meer naar een feestje kan en niet meer naar kantoor gaat? Ineens zitten we veel meer binnen en zien we veel minder mensen dan gewoonlijk. Dit blog gaat eigenlijk over leuke activiteiten om buiten de deur te doen, maar ook wij passen ons vanwege de corona-crisis aan. Daarom lees je in dit blog de leukste tips voor dingen die je kunt doen om de corona-verveling tegen te gaan.

Corona Thuis

Tip 1: Ga lekker sporten

Nu de sportscholen gesloten zijn heb je misschien het gevoel dat je niet meer kunt sporten, maar niets is minder waar! Zelfs in Frankrijk, dat helemaal op slot is, mag je nog in je eentje buiten gaan sporten. Dus hardloopschoenen aan en gáán! Houd je niet zo van rennen? Ook thuis zijn er genoeg opties om te sporten. Ga bijvoorbeeld eens op Youtube kijken naar fitness kanalen. Mijn favoriete Youtube-kanaal om thuis mee te sporten is Yoga with Adriene, probeer het eens uit!

Tip 2: Bezoek online een museum

Wist je dat je tegenwoordig musea kunt bezoeken vanaf je eigen bank? Zo kun je met Google Streetview een tour doen door het Rijksmuseum. Nog niet uitgekeken op de schilderijen van Van Gogh? Ook door het Van Gogh museum kun je een virtuele rondleiding doen. Wil je iets heel anders? Bezoek dan digitaal eens het Guggenheim Museum in New York, het Pergamon in Berlijn of het British Museum in Londen.

Tip 3: Luister een boek

De bibliotheek komt met een mooi initiatief: iedereen die de komende tijd binnen blijft mag gratis luisteren naar prachtige online luisterboeken. Dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek! Speciaal voor deze gelegenheid heeft de bibliotheek 16 luisterboeken voor volwassenen en 12 luisterboeken voor kinderen toegevoegd.

Tip 4: Ga gamen

Het spelen van een spel is de perfecte manier om je tijd op een leuke manier door te komen. Wist je dat de Sims 4 momenteel in de sale is bij Origin? Op welk platform je ook speelt: pc, console, mobiel of iets anders, er zijn altijd wel genoeg spellen te vinden. Kijk dus eens rond in bijvoorbeeld het assortiment van Steam, je Appstore, de Playstation store of op internet voor een game die je altijd al eens hebt willen spelen!

corona thuis

Tip 5: Schilderen met Bob Ross

Bob Ross is fantastisch, dat weet bijna iedereen. Wil jij graag mooie schilderijen maken? Volg dan eens een tutorial van Bob Ross. Super leuk om te doen en houdt er ook nog een mooi schilderij aan over!

Tip 6: Leer een nieuwe taal

Misschien dacht je altijd dat je geen tijd hebt om Spaans, Arabisch of Chinees te leren. Maar guess what? Dit is hét moment om aan de slag te gaan! Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om een nieuwe taal te leren. Mijn persoonlijke favoriete app is Duolingo. Hij is gratis en te gebruiken door zowel Apple als Android gebruikers!

Sociale onthouding vanwege Corona

Laten we er vooral niet te makkelijk over doen, het is voor veel mensen best lastig om ineens sociaal contact te moeten vermijden. Maar om verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk te vertragen is het ontzettend belangrijk dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent niet dat we geen sociaal contact meer mogen hebben: zoek elkaar gewoon online op via social media, bellen of Whatsapp! Vooralsnog kunnen we ook nog gewoon buiten gaan wandelen, zolang we maar genoeg afstand tot elkaar bewaren, anderhalve meter om precies te zijn.

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Goeie en leuke bezigheden! Vooral ook fijn dat er links bijstaan. Wij wandelen ipv rennen maar ga zeker de virtuele rondleidingen doen! Bedankt en ga zo door!

  2. Wat een geweldige tips. Heel informatief ook en ze klinken allemaal aantrekkelijk dus daar blijft zeker iets van over wat we ook echt gaan doen! Superleuk in deze tijden, ‘een hart onder de riem’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top