Ga naar hoofdinhoud

De leukste tips voor een dagje Tilburg

Hotspots Tilburg

Dagje of weekendje naar Tilburg? Dit zijn de leukste hotspots!

Ga jij binnenkort een dagje of een weekendje naar Tilburg? Wij zochten alvast de leukste hotspots uit deze toffe stad bij elkaar!

Verdwaal in Doloris Meta Maze

Het bijzondere Doloris Meta Maze mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Tilburg, het wordt een ervaring die je niet snel gaat vergeten! Dit bijzondere doolhof is een genot voor al je zintuigen. Wanneer je je kaartje hebt gekocht word je verzocht om plaats te nemen in de rooftop bar. Hier kun je overigens naderhand ook heerlijk nakletsen met een hapje en een drankje. Eerst worden jullie echter één voor één opgehaald en losgelaten in het surrealistische doolhof van 400m2, verdeeld over 40 kamers. Iedere kamer is ingericht door een andere kunstenaar, en door je een weg te klimmen en te klauteren dompel jij je onder in deze bijzondere kunst ervaring. Let wel op: wanneer je de deuren met ‘point of no return’ tegenkomt weet je dat je deze pas door moet gaan als je er ook echt uit wilt, anders kun je niet meer terug het doolhof in.

Hotspots Tilburg
Artwork: Karmanoia Photo: Willeke Machiels

Bierproeven bij de Brouwerij van La Trappe

Bij de Brouwerij van La Trappe kun je terecht voor excursies en bierproeverijen. De echte bierliefhebber kan hier zijn hart ophalen! Tijdens de excursie leer je alles over het kloosterleven en de geschiedenis van de brouwerij. Sluit je excursie af met een biertje of een lekkere lunch bij het proeflokaal te midden van de prachtige kloostertuinen. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een bierproeverij met allemaal kleine proefglaasjes, zo kun je alle La Trappe bieren uitproberen!

Het vreemdste dierenpark van Nederland: de Oliemeulen

De Oliemeulen begon ooit als een reptielenhuis maar is tegenwoordig uitgegroeid tot een dierenpark, en wat voor een! Van loslopende stinkdieren tot vliegende hondjes, je vindt ze allemaal bij de Oliemeulen met meer dan 150 diersoorten. In dit dierenpark vinden bijzonder veel demonstraties en workshops plaats. Heb je altijd al eens een vogelspin of een wurgslang willen vasthouden? Het kan bij de Oliemeulen! Op sommige dagen kun je zelfs roofvogelshows bekijken. Dit is een super leuk dierenpark, maar dan net even anders.

hotspots tilburg

Kunst kijken bij Museum de Pont

De Pont is een fotogeniek museum in een voormalige wolspinnerij. Je vindt er hedendaagse kunst, zoals schilderijen, beeldhouwwerken, performance art en meer! Extra leuk: dit museum is ook in de avonden geopend. Tussen 17:00 en 20:00 kun je er zelfs gratis naar binnen!

Genoeg te doen in Tilburg

Kortom, in Tilburg is meer dan genoeg te doen! Heb jij binnenkort een dagje naar deze Brabantse stad op de planning staan? Of heb je nog andere leuke tips voor ons? Laat het ons weten in de comments!

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top