Ga naar hoofdinhoud

Alcoholtesters voor evenementen

Alcoholtesters voor evenementen

Preventie op festivals

De evenementenbranche is een grote sector waar enorm veel geld in omgaat. Afhankelijk van het soort evenement, wordt er gemiddeld veel alcohol geconsumeerd op een gemiddeld festival. Hoewel dat natuurlijk gezelligheid met zich mee kan brengen, kan het ook voor (grote) problemen zorgen. De organisators van festival willen uiteraard zoveel mogelijk problemen voorkomen. Gelukkig zijn er voor de evenementenbranche uitstekende alcoholtesters in omloop. Professionele bedrijven in alcoholtesters maken betrouwbare testers die als controle- en bewustwordingsmiddel kunnen worden ingezet.

Meer veiligheid op evenementen

Vooral op grote muziekfestivals is het niet ongebruikelijk voor jongeren om uit hun dak te gaan. Natuurlijk wordt er dan niet gelet op een drankje meer of minder. Maar grote hoeveelheden alcohol hebben wel effect op het gedrag en het welzijn van bezoekers. Festivalgangers die bijvoorbeeld na een festival in beschonken toestand achter het stuur kruipen, is wel degelijk een levensgevaarlijk probleem. Door alcoholtesters te gebruiken zodra de bezoekers binnenkomen, zendt u een signaal uit dat overmatig alcoholgebruik niet wordt getolereerd. Veel bedrijven, clubs en andere initiatieven maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van alcoholtesters bij een evenement.

Alcoholtesters sociaal inzetten

Een alcoholtest kan bazig en streng overkomen, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Alcoholtesten zijn in de eerste instantie bedoeld om jongeren aan het denken te zetten over hoeveel alcohol nu normaal is en hoeveel niet. Mensen drinken op een festival vaak veel meer dan ze zelf doorhebben. U kunt op uw festival ook mensen rond laten lopen met alcoholtesters waar mensen vrijwillig een test bij af kunnen nemen. Zo behoud u de gezellige sfeer én zorgt u voor een stukje bewustwording bij uw bezoekers.

Het gebruik van alcoholtesters

Alcoholtesters voor uw evenement kunt u zowel huren als kopen. Als u ze koopt kunt u deze eenvoudig meerdere keren gebruiken. U hoeft alleen het mondstuk dan te vervangen. Als u ze huurt, kunt u de testers daarna vaak tegen een gereduceerd bedrag alsnog aanschaffen. U kunt natuurlijk ook eerst incidenteel een keer alcoholtesters inzetten om te kijken of het iets voor u is. Het nut ervan is inmiddels in ieder geval al ruimschoots aangetoond.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan gerust contact met ons op.

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top