Ga naar hoofdinhoud

Leuke dingen om te doen in Drenthe

uitjes in Drenthe

Toffe uitjes in Drenthe

Er zijn een heleboel leuke dingen om te doen in de provincie Drenthe! Zo kun je er fantastisch antiek shoppen, zijn er toffe dierentuinen en veel meer andere leuke uitjes. Wij zetten deze uitjes graag voor je op een rij, zo kun jij vast inspiratie opdoen voor je volgende uitstapje in Drenthe!

Antiek shoppen

In de provincie Drenthe zijn fantastische antiekwinkeltjes te vinden. Onze favoriete antiekwinkel zit in Dwingeloo. In deze oude boerderij vind je oude meubelstukken en bouwmaterialen die allemaal een eerder leven hebben gehad in een schoolgebouw, kerk of kazerne. Ook in Emmen en Assen zijn leuke antiekwinkels te vinden.

Bezoek de hunebedden

Wie naar Drenthe gaat, moet natuurlijk ook de hunebedden gezien hebben! Alle 52 hunebedden zijn gratis te bezoeken. De meest bezochte hunebedden zijn hunebed D10, D17, D18, D27, D43 en D49. Wil je graag meer weten over de hunebedden? Bezoek dan het Hunebedcentrum in Borger. In dit archeologische museum leer je alles over de interessante geschiedenis van de hunebedden.

WILDLANDS Adventure Zoo

Ga je met kinderen op pad in Drenthe? Dan mag je zeker de WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen niet overslaan! Dit dierenpark bestaat uit 24 hectare en is verdeeld in drie themagebieden: jungle, savanne en poolgebied. In deze speelse dierentuin zijn ontzettend veel dieren te zien, maar daarnaast zijn er ook leuke speeltuinen en voldoende eetkraampjes.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Dit uitje is misschien niet heel vrolijk, maar wel zeer indrukwekkend. Op deze bijzondere plek wordt de herinnering aan meer dan honderdduizend Joden, Sinti en Roma in leven gehouden. Je vindt hier het kampterrein, verschillende wisselende tentoonstellingen en een museum dat meer vertelt over het leven in het kamp. Voor wandelaars en fietsers is er een route langs historische plekken in het voormalige kamp.

Latest Articles
23 mei 2023

Ontdek het IJsselmeer aan boord van een groot zeilschip

Ben je op zoek naar een bijzondere belevenis op het water? Het IJsselmeer vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke…

4 april 2023

Het belang van een duurzaam festival.

Duurzame festivals zijn tegenwoordig een hot topic en met goede reden. Het idee achter deze festivals is om het plezier…

13 maart 2023

Het mooiste plekje van de costa brava: Tossa de Mar Spanje

Wie wel eens heeft gezocht op een vakantie in Spanje is dit plaatsje vast wel eens tegen gekomen. Het staat…

Subscribe To Our Newsletter

Don’t get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top